Obe Postma, Fries dichter, 1868 – 1963

Muziek en kunst met elkaar verbinden, dat is Koorprojekt Opus. Voor Opus 9 hebben we gekozen voor de dichtkunst! In 2018 is het 150 jaar geleden, dat de Friese dichter Obe Postma werd geboren. Een mooie aanleiding hem en zijn gedichten in het jaar dat Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa is te eren. In samenwerking met het Obe Postma Selskip zijn (in het Nederlands vertaalde) gedichten van Obe Postma geselecteerd, die de thema’s en de sfeer van de muziekstukken van Paul Carr verbinden. De gedichten worden voorgedragen door Edwin Rutten.

Opus 9

Obe Postma (1868 – 1963)

Edwin Rutten

Zes jaar presentator Muziekwijzer op Radio 4 en voor het tiende jaar Nposoulenjazz.nl. Geeft het televisiecommentaar voor het Nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker. Schrijft een column voor Klassieke Zaken.
Hij schrijft en vertelt verhalen bij klassieke muziek met de Nederlandse symfonieorkesten en in Duitsland in o.a. de Berliner Philharmonie en in Engeland met The Hallé Orchestra in Manchester.
Genomineerd voor de Edison Publieksprijs 2012 voor zijn verhaal De Notenkraker, uitgevoerd door de Berliner Philharmoniker o.l.v.  Sir Simon Rattle.
Uit handen van Pierre Audi gouden plaat voor zijn `Der Ring des Nibelungen`. Dirigent Bernard Haitink.
Speelde zestien jaar Ome Willem op televisie en maakte deel uit van de cast van het Klokhuis. Hoofdrol in de musicals Annie en Dr. Dolittle.

Wetterkrite 47, 9084 DN  Goutum | info@koorprojektopus.nl | NL 40 RABO 0131 8510 47

2019 © ZeeDesign