editor11-opus3swichum009.jpgklein In het weekend van 5,6 en 7 juni vond de wereldpremière plaats van het nieuwste werk van Steve Dobrogosz: “My Rose”. Steve Dobrogosz, beroemd componist uit Zweden, heeft dit twee uur durend werk geschreven op een aantal mooie liefdessonnetten van Shakespeare. Zelf zegt hij over My Rose: : “Hier ben ik voor geboren, dit heb ik altijd moeten schrijven. Het kwam er als een stroom uit, in vier dagen stond de essentie.”

Opus 3

Onder leiding van dirigent Anne Sollie werkten aan dit project mee:

Naska, het Nationaal Symfonisch Kamerorkest
4 solisten: Barbara van Lint – sopraan, Cindy Oudshoorn (van Kayak) – alt,
Rein Kolpa – tenor, Martijn Sanders – bas.
Projectkoor van 45 geschoolde amateurzangers.
Femke Agema, een jonge mode-ontwerpster uit Amsterdam. Zij heeft zich laten inspireren door de muziek en het thema liefde en heeft 12 creaties ontworpen die een liefdescyclus verbeelden. Van verblinding tot verbinding. Deze creaties werden in de kerken tentoongesteld tijdens de concerten, zie voor meer informatie de pagina “kunst”.

editor12-steveatpiano.jpgklein De muziek is een prachtige mix van klassiek, jazz en musical. Van ontroerend tot swingend! Wij zijn zeer vereerd dat hij ons de wereldpremière gunde van zijn nieuwste werk. Steve Dobrogosz nam zelf de pianopartij voor zijn rekening. Steve is , samen met zangeres Anna Christoffersson, genomineerd voor een Grammy Award in 2009. Voor meer informatie: www.dobrogosz.com

My Rose werd uitgevoerd op vrijdagavond 5 juni in de St. Jozefkathedraal te Groningen, zaterdagavond 6 juni in de Grote Kerk in Leeuwarden en zondagmiddag 7 juni in de Pieterskerk in Utrecht.

Wij hebben van dit werk ook een CD opgenomen. Deze CD werd tijdens de concerten gepresenteerd.
In Groningen heeft de Zweedse consul het eerste exemplaar in ontvangst genomen en in Leeuwarden werd hij aangeboden aan de wethouder van cultuur: Isabelle Diks.
De CD is te verkrijgen bij Muziekhuis Poort en via I-tunes.

Wetterkrite 47, 9084 DN  Goutum | info@koorprojektopus.nl | NL 40 RABO 0131 8510 47

2019 © ZeeDesign