editor9-jwcolour Op 5, 6 en 7 februari 2010 hebben we Opus 4 gevierd met een Nederlandse premiere van de prachtige muziek van de Engelse componist en dirigent Jonathan Willcocks. Hij is de zoon van de beroemde dirigent Sir David Willcocks.

De muziek van Jonathan Willcocks laat zich omschrijven als: melodieus,ritmisch, kleurrijk, van ontroerend tot zeer expressief. In de koordelen hoor je duidelijk de oude Engelse koortraditie doorklinken. In de bezetting maakt hij veel gebruik van koperinstrumenten en bellen, waardoor de muziek een zeer afwisselend karakter krijgt tussen ingetogen en vitaal/opwindend. Hij weet een mooi contrast te bewerkstelligen tussen de thema’s oorlog en vrede, hoop (www.jonathanwillcocks.com)

Opus 4

Aan dit project werkten mee:

Dirigent Anne Sollie
Orkest NASKA, het Nationaal Kamer Orkest
Solisten Elizabeth Poz en Marten Smeding
Organist Harry van Wijk
Koor Projektkoor Opus, bestaande uit 46 ervaren amateurzangers.

We hebben uitgevoerd:
Ouverture op orgel van organist Harry van Wijk
Lux Perpetua
The Lord is my Shepherd
My hope is in thee
Magnificat

Jonathan was aanwezig bij alle drie de concerten en heeft tot drie maal toe de toegift gedirigeerd: ‘Lord make me an instrument of thy peace’. De kunstvorm die de muziek complementeerde werd verzorgd door beeldbouwer Alinda Ottens uit Veendam. Er was enorm veel belangstelling voor haar prachtige objecten. Zie hiervoor de pagina “kunst”.

Wetterkrite 47, 9084 DN  Goutum | info@koorprojektopus.nl | NL 40 RABO 0131 8510 47

2019 © ZeeDesign