Opus 8 is ons project uit 2016. We voerden dit uit op 15, 16 en 17 april 2016 in respectievelijk Utrecht, Leeuwarden en Groningen.
We voerden werken uit van de Britse componist Will Todd. www.willtodd.com
Alle werken waren nog niet eerder in Nederland uitgevoerd. De delen voor kinderkoor waren een wereldpremière, speciaal voor dit project gecomponeerd. Will Todd was bij alle concerten aanwezig en bespeelde de piano bij het Te Deum en de delen voor kinderkoor.
De reacties waren , op een enkele na, ongelooflijk positief. Zoals te verwachten was er een aantal mensen niet zo te spreken over de bijdrage van de gitaarbegeleiding en sommige verlieten het concert in de pauze. Maar de overgrote meerderheid gaf aan dit programma het indrukwekkendste te vinden van alle Opus projecten.

“van begin tot het eind op het puntje van mijn stoel gezeten”.

“Tot tranen toe geroerd”.

“Wat een spannende, prachtige muziek, geweldig dat jullie dit aangedurfd hebben”.

We zijn erg blij met het resultaat. Het sterkt ons in ons besluit om nieuwe muziek van onbekende componisten uit te voeren. Het was een uitdaging om Will Todds muziek uit te voeren en we zijn erg blij dat we het aangedurfd hebben.
Volgens Will was onze uitvoering de beste live performance tot nu toe! Een groter compliment kun je niet krijgen.
Nu gaan we ons beraden over de toekomst……

 

Opus 8

foto Will Todd

Will Todd groeide op in Durham, in noord oost Engeland, waar zijn vader werkte als mijnwerker. Hij woont nu met zijn familie in zuid oost Engeland.

Zijn muziek wordt over de hele wereld geliefd en gezongen.
Will’s werk is zeer gevarieerd, van kleine en grote koorwerken, opera, musical en orkestrale werken tot jazz composities en kamermuziek.
Zijn “Mass in blue”(2003) wordt over de hele wereld uitgevoerd, vaak door het Will Todd trio, met Will zelf aan de piano.
Will Todd’s muziek wordt gewaardeerd om zijn melodische intensiteit en harmonische karakter, vaak vergezeld door jazz kleuren. Zijn koormuziek wordt veel uitgevoerd door zowel amateur- als professionele koren.
Hij werkt veel samen met kinderkoren, jeugdkoren en kerkkoren waar hij veel liturgische muziek voor schrijft. Ook geeft hij veel workshops in Engeland en internationaal. www.willtodd.com

Het programma bestond uit:
Christus est Stella, koor a-capella
Requiem voor koor, sopraan en elektrische gitaar.
Pauze
foto kinderkoor utrecht

Ubi Caritas (2x) voor kinderkoor
Te Deum voor koor, kinderkoor, sopraan en orkest.

Wetterkrite 47, 9084 DN  Goutum | info@koorprojektopus.nl | NL 40 RABO 0131 8510 47

2019 © ZeeDesign