Onze artistiek leider en dirigent Arnaud Oosterbaan (1981) is geboren in Wolvega. Hij studeerde directie (orkest/koor/opera) aan de conservatoria van Groningen, Den Haag en Tilburg. Dirigentenbeurzen gaven hem de mogelijkheid om internationale masterclasses te volgen in Amerika, Rusland, Estland en Groot-Brittannië.

Arnaud ontving in 2010 internationale aandacht met de Anton Kersjes prijs voor jonge dirigenten. In ditzelfde jaar maakte hij zijn debuut als operadirigent met het Orkest van het Oosten met Mozarts Le Nozze di Figaro, gevolgd door producties bij vele professionele orkesten en operahuizen. Concerttournees brachten hem naar Duitsland, Spanje, Zwitserland en Zweden. Arnaud werkte met verschillende koren, waaronder het Brabantkoor en de professionele koren van de Nederlandse Reisopera, Nationale Opera en L’Opéra de Rennes.

Dirigent

Naast het dirigeren van concerten en voorstellingen is Arnaud zeer toegewijd in het begeleiden van jonge dirigenten en musici. Hij coacht afgestudeerde dirigenten bij de ontwikkeling van hun muzikaliteit, communicatie en leiderschapskwaliteiten.

Arnauds naam is sinds begin 2017 onlosmakelijk verbonden met Orkest Nootstroom, een collectief van muzikanten ter bevordering van het culturele klimaat in Noord-Nederland.

Wetterkrite 47, 9084 DN  Goutum | info@koorprojektopus.nl | NL 40 RABO 0131 8510 47

2019 © ZeeDesign