Concert Agenda

Er zijn geen geplande concerten voor dit project.

KAARTVERKOOP

De kaartverkoop is geopend!

Opus 1

Op zaterdag en zondag 10 en 11 februari 2007 vond in Leeuwarden en Groningen de Nederlandse première plaats van een aantal bijzondere werken van de, voor velen nog onbekende, Zweedse componist/pianist Steve Dobrogosz. Steve Dobrogosz was op deze première zelf aanwezig en verzorgde de pianobegeleiding van twee van zijn werken, Resting Place en Shells.

Het muzikale gedeelte werd omlijst met een uniek kunstproject. Beeldend kunstenaar Sonja Burgerjon verzorgde als decor een aantal op de muziek geïnspireerde, grote kunstwerken.
Programma:
Resting Place, voor hobo en piano
Requiem voor sopraan, koor en kamerorkest. Duur ong. 40 minuten.
Shells, een werk voor sopraan en piano.
Mass, voor koor, piano en strijkers. Duur ong. 30 minuten.
Delen van werken zijn te beluisteren op de site:
www.dobrogosz.com

Lezing
Rudolf Nammensma, recensent bij de Leeuwarder Courant, hield op vrijdagavond 9 februari een lezing in het Atrium van de Leeuwarder Courant. Hierbij waren aanwezig de componist Steve Dobrogosz, de dirigent Anne Sollie en de beeldend kunstenaar Sonja Burgerjon. Steve Dobrogosz speelde o.a. een aantal van zijn nieuwere werken.

HET KOOR

Voor het project Opus 1 bestond het koor uit 46 zangers, te weten: 14 sopranen, 12 alten, 9 tenoren en 11 bassen. De basis van dit projectkoor werd voor dit project gevormd door het Vocaal Ensemble Collage uit Dokkum. In de finale van het Nederlands Koorfestival in juli 2005 werd Collage eerste van Nederland in de categorie lichte muziek. De overige leden van het koor kwamen uit Friesland, Groningen en Utrecht.

Harke Doede Douma
Cees van Staalduinen
Willy de Groot
Oeds Wijnsma
Frits Deubel
Egbert Van Hes
Johan Berkhof
Willem Wouda
Klaas Laansma

Yvonne Grijpstra
Ingrid Kooistra
Hettie van der Weij
Joukje Telgenhof
Jokelien Miedema
Guusta Elzinga
Hillie Veen
Boudien Bakker
Hester Wouda
Alma Littooy
Nelleke Fledderus
Aukje de Graaf
Annet Hogenesch
Janneke Grasmeijer

Martine Folkersma
Fo Vos
Maaike Miedema
Tineke Fokkinga
Janny Faber
Peta Twijnstra
Jenny Weerstra
Hennie Travaille
Afke Burghgraef
Janet Wassenaar
Jos Hietbrink-Horstman
Sita Keegstra

Wiebe Joostema
Jaap Zeijl
Eddy Kooistra
Siemon van der Meulen
Max Nijboer
Siem Akkerman
Eelke Heidinga
Jan Willem de Boer
Jan Veen
Frits Heidinga
Gerard van Buuren

HET ORKEST

Het Groninger studentenorkest musiceerde in deze eerste editie van Koorprojekt Opus vergezeld door onder andere sopraan Miranda van Kralingen en pianiste Micha van Weers uit Ede.

KUNST

Sonja Burgerjon
(1956, Wormerveer) studeerde in 1991 cum laude af aan de Kunstacademie Vredeman de Vries in Leeuwarden en exposeerde sindsdien in binnen- en buitenland. Zij legt zich in haar Leeuwarder atelier toe op olieverfschilderijen en grafiek, houtbewerking en toepassing van wol en ijzer. Naast vrij werk aanvaardt zij opdrachten voor illustraties en toegepaste vormgeving. Atelierbezoek op afspraak en jaarlijks tijdens de open Atelierroute (eerste weekeinde van november)

Sonja heeft voor het Opus 1 project een groot decor gemaakt dat boven het koor uittorent. Daarnaast heeft zij nog een aantal kleinere werken gemaakt die in de Grote Kerk als expositie te bekijken zijn. Alle werken zijn ge?nspireerd op de muziek van Steve Dobrogosz. Een van de werken is gebruikt als achtergrond voor het affiche, de flyer en het programmaboekje.