Concert Agenda

Er zijn geen geplande concerten voor dit project.

KAARTVERKOOP

De kaartverkoop is gesloten.

Opus 11 – Uitgesteld

Helaas zijn wij vanwege het Coronavirus genoodzaakt de dit najaar geplande concerten van OPUS 11 door te schuiven naar 2021.

Onze succesvolle OPUS 10 concerten op 8, 9 en 10 november 2019, in het teken van de Amerikaanse componist Dan Forrest, liggen inmiddels achter ons.
Ook al is het koor voor OPUS 11 compleet, zijn de partituren van het Materna Requiem en When Music Sounds vanuit Engeland gearriveerd, helaas gooit het coronavirus nu roet in het eten en zijn wij genoodzaakt de dit najaar geplande concerten van OPUS 11 door te schuiven naar volgend jaar.

Uiteraard hopen we in de eerste plaats dat u in goede gezondheid verkeert en er in slaagt om het gedwongen ‘thuisblijven’, wellicht mét muziek, zo aangenaam mogelijk te maken. Ook OPUS probeert elk jaar ‘de wereld’ een stukje mooier te maken door te zorgen voor bijzondere muzikale momenten en aangezien wat ons betreft van uitstel geen afstel komt spreken we de hoop uit dat we ook u in 2021 mogen verwelkomen bij OPUS 11!

Wij gaan dan van de jonge vrouwelijke componist Rebecca Dale niet alleen haar Materna Requiem (Requiem For My Mother) en enkele delen uit When Music Sounds uitvoeren, maar ook als ‘kers op de taart’ een speciaal voor OPUS gecomponeerd stuk. Gemakshalve noemen we dit stuk nu de Commission, want de echte titel is vooralsnog onbekend. Rebecca is namelijk nog druk aan het componeren. Dit keer dus niet alleen een Nederlandse-, maar ook een wereldpremière!

Samen met repetitor Victoria Dmitrieva, orkest Nootstroom, organist Sander van den Houten en de solisten; sopraan An de Ridder, tenor John Porter en celliste Kate Harris gaan we ons dus volgend jaar focussen op de prachtige muziek van Dale.
De Leeuwarder kunstenares Tryntsje Nauta zal speciaal voor Opus 11 een fotoserie maken waarbij zij zich zal laten inspireren door de muziek van Rebecca Dale. Via haar foto’s zal de toehoorder de muziek van OPUS 11 ook in beelden kunnen beleven, waarmee de muziekervaring zich verdiept.

De nieuwe data van de concerten zijn de volgende:
• 05-11-2021 Bovenkerk Kampen
• 06-11-2021 Het Concertgebouw Amsterdam
• 07-11-2021 Bonifatiuskerk Leeuwarden

Ondanks het ellendige coronavirus dat ons allen in de greep houdt, moeten we positief blijven, vooruit kijken en blijven dromen. Blijft u vooral gezond en laten we hopen dat we elkaar, op één van de concertlocaties, in 2021 weer ‘muzikaal’ kunnen ontmoeten.

HET KOOR

Geen content beschikbaar

HET ORKEST

Geen content beschikbaar

KUNST

Geen content beschikbaar