Concert Agenda

Amsterdam

zondag 8 mei 2022

Kampen

zaterdag 14 mei 2022

Leeuwarden

zondag 15 mei 2022

KAARTVERKOOP

De kaartverkoop is geopend!

Opus 11

Concerten in Groningen, Kampen, Leeuwarden en Concertgebouw Amsterdam  –  11, 12 en 13 februari en 8 mei 2022 –
Met unieke composities van Rebecca Dale: Night Seasons, When Music Sounds en Requiem Materna en op de muziek geïnspireerd werk van fotografe Tryntsje Nauta

We kijken terug op een bijzondere periode en natuurlijk was het oorspronkelijk het plan om in 2020 OPUS 11 uit te voeren, maar heeft dat om de bekende redenen geen doorgang kunnen vinden. Helaas bleek ook concerteren in 2021 i.v.m. allerlei beperkende factoren nog niet haalbaar, maar gelukkig heeft de coronacrisis daarnaast op een positieve wijze het zogenaamde ‘omdenken’ gestimuleerd en aanleiding gegeven tot nieuwe kansen en creativiteit!

De veerkracht is enorm gebleken; niet alleen bij het bestuur van Stichting Koorprojekt OPUS, maar ook bij dirigent Arnaud Oosterbaan en componiste Rebecca Dale. Zij heeft inmiddels de laatste hand gelegd aan een bijzondere opdrachtcompositie, die de titel Night Seasons draagt.

Orkest Nootstroom met organist Sander van den Houten, de solisten: An de Ridder, John Porter, Kate Harris, maar ook kunstenares én fotografe Tryntsje Nauta hebben de spirit hoog kunnen houden! Last but not least zijn het koor en haar repetitor Victoria Dmitrieva enorm blij binnenkort weer in actie te kunnen komen!
De nieuwe concertdata zijn inmiddels bekend en de oorspronkelijke concertreeks is in 2022 zelfs met een extra concert uitgebreid.

De data van de concerten zijn de volgende:
• vrijdagavond 11 februari 2022 in de Martinikerk te Groningen
• zaterdagavond 12 februari 2022 in de Bovenkerk te Kampen
• zondagmiddag 13 februari 2022 in de Bonifatiuskerk te Leeuwarden
Op zondagavond 8 mei 2022 sluiten wij de OPUS-concerten af met ons OPUS 11-concert in Het Concertgebouw!

Naast het door de jonge vrouwelijke componist Rebecca Dale speciaal voor OPUS gecomponeerde Night Seasons voeren we uit haar reeds bestaande werk het Materna Requiem (Requiem For My Mother) en enkele delen uit When Music Sounds uit.
Deze editie van OPUS dus niet alleen een Nederlandse- maar óók een Wereldpremière; hoe bijzonder is dat!

De Leeuwarder kunstenares Tryntsje Nauta zal speciaal voor OPUS 11 een fotoserie maken waarbij zij zich zal laten inspireren door de muziek van Rebecca Dale. Het wordt, met de relatie tussen moeder en dochter in gedachten, een verrassende serie waarin lichamelijkheid een hoofdrol speelt; ‘dicht op de huid’. Via de foto’s van Tryntsje zal de toehoorder de muziek van OPUS 11 ook in beelden kunnen beleven, waarmee de muziekervaring zich verdiept.

OPUS heeft er in alle opzichten weer ongelooflijk veel zin in en we spreken dan ook de hoop uit dat we elkaar in goede gezondheid in 2022 opnieuw ‘muzikaal’ zullen ontmoeten!

HET KOOR

Geen content beschikbaar

HET ORKEST

Geen content beschikbaar

KUNST

Geen content beschikbaar