Concert Agenda

Leeuwarden

zondag 16 april 2023

Kampen

vrijdag 21 april 2023

Groningen

zaterdag 22 april 2023

Amsterdam

zondag 23 april 2023

KAARTVERKOOP

De kaartverkoop is geopend!

Opus 11

Concerten in Groningen, Kampen, Leeuwarden en Concertgebouw Amsterdam  –  16, 21, 22 en 23 april 2023 –
Met unieke composities van Rebecca Dale: Night Seasons, When Music Sounds en Requiem Materna en op de muziek geïnspireerd werk van fotografe Tryntsje Nauta

De elfde editie van OPUS heeft een lange aanloop gekend. De oorspronkelijke plannen om de concerten in 2020 op te voeren werden doorkruisd door de coronapandemie, een jaar later stonden de seinen daardoor nog altijd op rood. Repetities waren lange tijd niet toegestaan, met ondertussen de voortdurende onzekerheid of concerten met volledige bezoekersaantallen wel door zouden kunnen gaan. We willen geen concessies doen aan de kwaliteit van OPUS 11, daarvoor is het project ons te dierbaar, en de muziek en de kunst te bijzonder. Hoewel in het begin van dit jaar de (culturele) wereld langzaamaan weer op gang komt, hebben we daarom toch moeten besluiten om onze concertreeks te verplaatsen naar het voorjaar van 2023. Na zo’n lange periode ‘de rem erop’ is het bevrijdend om weer in de muziek te duiken, dus we kijken enorm uit naar de voorbereidingen en repetities.

Uiteraard hebben we nóg meer zin in de concerten zelf, die alle 4 zullen plaatsvinden in april volgend jaar:
• zondagmiddag 16 april: Bonifatiuskerk Leeuwarden
• vrijdagavond 21 april: Bovenkerk Kampen
• zaterdagavond 22 april: Martinikerk Groningen  
• zondagmiddag 23 april: Concertgebouw Amsterdam

Naast het door de jonge vrouwelijke componist Rebecca Dale speciaal voor OPUS gecomponeerde Night Seasons voeren we uit haar reeds bestaande werk het Materna Requiem (Requiem For My Mother) en enkele delen uit When Music Sounds uit.
Deze editie van OPUS dus niet alleen een Nederlandse- maar óók een Wereldpremière; hoe bijzonder is dat!

De Leeuwarder kunstenares Tryntsje Nauta zal speciaal voor OPUS 11 een fotoserie maken waarbij zij zich zal laten inspireren door de muziek van Rebecca Dale. Het wordt, met de relatie tussen moeder en dochter in gedachten, een verrassende serie waarin lichamelijkheid een hoofdrol speelt; ‘dicht op de huid’. Via de foto’s van Tryntsje zal de toehoorder de muziek van OPUS 11 ook in beelden kunnen beleven, waarmee de muziekervaring zich verdiept.

OPUS heeft er in alle opzichten weer ongelooflijk veel zin in en we spreken dan ook de hoop uit dat we elkaar in goede gezondheid in 2023 eindelijk weer ‘muzikaal’ zullen ontmoeten!

HET KOOR

Geen content beschikbaar

HET ORKEST

Geen content beschikbaar

KUNST

Geen content beschikbaar