Concert Agenda

Er zijn geen geplande concerten voor dit project.

KAARTVERKOOP

De kaartverkoop is geopend!

Opus 2

Op zaterdag 9 en zondag 10 februari 2008 vond opnieuw een Nederlandse premiere plaats in Leeuwarden en Groningen. Deze keer stond de Noorse componist Ståle Kleiberg centraal. Ståle Kleiberg heeft een zeer aangrijpend Requiem geschreven ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het Nazi-regime. Dit Requiem is nog maar een keer uitgevoerd in het buitenland en wel in Washington ter nagedachtenis aan de slachtoffers van 9/11. Daarnaast werd een Lamento uitgevoerd, een indrukwekkend werk voor orkest, waarin Cissi Klein (de Noorse Anne Frank) een hoofdrol speelt.
Het concert werd geopend en afgesloten met een a-capella werk van een leraar van Ståle, de Noorse componist Knut Nystedt. Ståle Kleiberg was op beide premieres aanwezig. Ook bij dit project werd de muziek verbonden met een andere kunstvorm. De muziek werd omlijst door geprojecteerde beelden, op grote schermen in de kerk. Deze vorm van videokunst staat op naam van twee nieuwe, jonge kunstenaars onder de naam ‘Lamp&Kap, bestaande uit Michel Pitstra en Jos Blomsma.Ze zijn beide afkomstig uit Leeuwarden en hebben zich laten inspireren door de muziek en teksten.

HET KOOR

Voor het project Opus 2 bestond het koor uit 43 zangers, onderverdeeld in: 12 sopranen, 13 alten, 10 bassen en 8 tenoren.

Sopranen
Boudien Bakker
Guusta Elzinga
Nelleke Fledderus
Aukje de Graaf
Hinke Haanstra
Annet Hogenesch
Jeanine Kramer
Alma Littooy
Jokelien Miedema
Joukje Telgenhof
Hillie Veen
Hettie van der Weij

Daisy Bergsma
Afke Burghgraeff
Jenny Weerstra
Ria Fennema
Martine Folkerstma
Adry Houtsma
Sita Keegstra
Frederike Laansma
Maaike Miedema
Wilma Tiemersma
Hennie Travaille
Peta Twijnstra
Janet Wassenaar

Frits Deubel
Doede Douma
Harke Doede Douma
Egbert van Hes
Klaas Laansma
Oeds Wijnsma
Willem Wouda
Gerard Veltman

Jan Willem de Boer
Sjouke Bosma
Gerard van Buuren
Loek Fortunati
Eelke Heidinga
Frits Heidinga
Max Nijboer
Jan Veen
Jaco Veldsema
Harry van Wijk

HET ORKEST

Ensemble Conservatoire uit Zwolle.

KUNST

Michel Pitstra en Jos Blomsma zijn twee pas afgestudeerde kunstenaars uit Leeuwarden die onder de naam Lamp&Kap vernieuwende mediakunst maken. Voor Opus 2 hebben ze zich laten inspireren door de muziek van Stale Kleiberg en hebben de muziek vergezeld laten gaan van verstilde projecties op doek en wanden van de kerk. Zij hebben ook de poster en de flyer ontworpen.