Concert Agenda

Er zijn geen geplande concerten voor dit project.

KAARTVERKOOP

De kaartverkoop is geopend!

Opus 3

In het weekend van 5,6 en 7 juni vond de wereldpremière plaats van het nieuwste werk van Steve Dobrogosz: “My Rose”. Steve Dobrogosz, beroemd componist uit Zweden, heeft dit twee uur durend werk geschreven op een aantal mooie liefdessonnetten van Shakespeare. Zelf zegt hij over My Rose: “Hier ben ik voor geboren, dit heb ik altijd moeten schrijven. Het kwam er als een stroom uit, in vier dagen stond de essentie.”

De muziek is een prachtige mix van klassiek, jazz en musical. Van ontroerend tot swingend! Wij zijn zeer vereerd dat hij ons de wereldpremière gunde van zijn nieuwste werk. Steve Dobrogosz nam zelf de pianopartij voor zijn rekening. Steve is, samen met zangeres Anna Christoffersson, genomineerd voor een Grammy Award in 2009. Voor meer informatie: www.dobrogosz.com

My Rose werd uitgevoerd op vrijdagavond 5 juni in de St. Jozefkathedraal te Groningen, zaterdagavond 6 juni in de Grote Kerk in Leeuwarden en zondagmiddag 7 juni in de Pieterskerk in Utrecht.

Wij hebben van dit werk ook een CD opgenomen. Deze CD werd tijdens de concerten gepresenteerd.
In Groningen heeft de Zweedse consul het eerste exemplaar in ontvangst genomen en in Leeuwarden werd hij aangeboden aan de wethouder van cultuur: Isabelle Diks.
De CD is te verkrijgen via I-tunes.

HET KOOR

4 solisten: Barbara van Lint – sopraan, Cindy Oudshoorn (van Kayak) – alt,
Rein Kolpa – tenor, Martijn Sanders – bas.
Projectkoor van 45 geschoolde amateurzangers.

HET ORKEST

Onder leiding van dirigent Anne Sollie werkten aan dit project mee:

Naska, het Nationaal Symfonisch Kamerorkest

KUNST

Femke Agema, een jonge mode-ontwerpster uit Amsterdam. Zij heeft zich laten inspireren door de muziek en het thema liefde en heeft 12 creaties ontworpen die een liefdescyclus verbeelden. Van verblinding tot verbinding. Deze creaties werden in de kerken tentoongesteld tijdens de concerten.

Femke Agema behaalde in 2006 haar Master of Arts. Met haar afstudeercollectie won zij de HKU-Award 2006, een prijs voor het meest vernieuwende afstudeerproject. Na de kunstacademie werd Femke freelance modeontwerpster: ze ontwierp kostuums voor theatergezelschap Poolse Vis, ze maakte een jurk voor een videoclip van Krezip, exposeerde haar werk in Hoorn, Groningen, Utrecht en zelfs in de loge van het Van Goghmuseum in Amsterdam was haar werk te bewonderen. Ook deed ze verschillende samenwerkingsprojecten: kledingcollectie ‘Cor&Wilma’ in samenwerking met illustrator Nina Maissouradze,samen met grafisch ontwerper Baster zet ze jassenlabel Faster op. Sinds kort neemt zij deel aan het modecollectief en winkel Vezjun in Amsterdam waar zij onder de labelnaam Pfff draagbare kledingstukken verkoopt.

In haar werk zoekt ze de grens op tussen kunst en mode, haar vormtaal is herkenbaar: cartoonesk, organisch en speels. Voor de collectie voor Opus heeft ze liefde als uitgangspunt genomen: “Liefde betekent voor mij dat twee personen een worden, en daarin samen groei en ontwikkeling doormaken. Deze ontwikkeling tussen twee mensen is een dynamisch proces: het is altijd in beweging, het staat nooit stil. Ieder stel beleeft de liefde anders; ieder mens is immers uniek, en toch is liefde universeel. Twee personen verwikkelt in een liefdesromance doorlopen verschillende stadia: deze fasen gebruik ik om ontwikkeling te kunnen verbeelden. Van de eerste blindmakende verliefdheid naar het rotsvaste vertrouwen, via ‘saaie’ veiligheid naar krachtige verbondenheid. Groeiende vormen en in elkaar overlopende kleuren verbeelden de samensmelting van twee verliefde zielen.”
www.femkeagema.nl

MEDIA